Spaghetti med lækre kødboller, tomatsauce og gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 spskpaprika
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 spskrasp
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  • 500 gramspaghetti
  • 500 grammini gulerødder
  • 100 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Spaghetti med lækre kødboller, tomatsauce og gnavergrønt - til to dage

I samarbejde med

En vaskeægte Lady og Vagabonden-klassiker! Spaghetti med kødboller og tomatsauce, som vi serverer med parmesan på toppen og gnavergrønt som tilbehør. Opskriften er til to dage så husk at gemme halvdelen til varmemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 spskpaprika
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 spskrasp
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  • 500 gramspaghetti
  • 500 grammini gulerødder
  • 100 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg. Hak løg, hvidløg, oregano og paprika i en minihakker eller med en skarp kniv.

2. Rør nu kødet sammen med halvdelen af løgblandingen, æg, rasp og lidt salt og peber. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.

3. Fugt hænderne med vand og form boller på størrelse med små golfbolde af farsen. Steg dem på en pande i olivenolie til de er brunet af, men ikke gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød. Stil kødbollerne til side.

4. Steg den sidste halvdel løg og hvidløg i en sjat olivenolie i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg, da tomatsauce har det med at sprøjte på den virkelig irriterende måde!

5. Lad kødboller og sauce simre i ca. 5-10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

6. Skyl eller skræl gulerødderne.

7. Smag saucen til med salt og peber og server de lækre kødboller med spaghetti, revet parmesan og grønt. Husk at gemme halvdelen af spaghetti, kødboller og tomatsauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn rive parmesanosten og smage tomatsaucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre