Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Vi har lavet en virkelig lækker grøntsagsbolognese med masser smag - en af dem, hvor man næsten glemmer, at der ikke er kød i. Den er fyldt med bladselleri, blomkål, soltørrede tomater og krydderier i tomatsauce, som vi selvfølgelig serverer med spaghetti og parmesan. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 4 stængelbladselleri
- 100 gramsoltørrede tomater i olie
- 2 spskbalsamicoeddike
- 350 gramfrossen blomkålsris
- 2 spskpaprika
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 0.5 spsktørret oregano
- 300 gramfuldkornsspaghetti
- 100 gramrevet parmesan
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl løg og hvidløg. Skyl bladselleri og skær stænglerne i små skiver. Hak de soltørrede tomater fint.2
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt balsamicoeddike. Rør rundt til det fordamper - det lugter ret skarpt, så fyr op for emhætten. Tilsæt frosne blomkålsris, bladselleri og soltørrede tomater sammen med paprika og rør godt rundt.3
Tilsæt herefter hakkede tomater, tomatpuré, smuldret grøntsagsbouillon, timian og oregano og vend det hele godt sammen. Lad sovsen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.4
Kog imens spaghettien efter anvisningen på pakken.5
Smag sovsen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en ekstra smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand.6
Server i dybe tallerkener med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet, og revet parmesanost. Vær opmærksom på at visse ostetyper indeholder animalsk osteløbe og derfor ikke er vegetariske. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle bladselleri. De kan også hakke de soltørrede tomater
Mere smag: Hvis du har røget paprika i køkkenet, så tilsæt det - det smager det super godt.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.