Spansk omelet med bacon, kartofler og stegte grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramsmå kartofler
  • 200 grambacon i tern
  • 8 stkæg
  • 1 tskbagepulver
  • 1.5 dlmælk
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 stkbroccoli
  • 300 gramgulerødder*
  • 20 gramsmør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  fuldkornstoast
  •  ketchup
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne spanske omelet med bacon, løg og kartofler smager super godt. Og den er særligt genial, hvis du har kogte kartofler tilovers fra dagen før - ellers koger du bare en håndfuld. Vi serverer omeletten med smørstegte grøntsager, fuldkornstoast og ketchup som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Hak løget fint og skær kartoflerne i mundrette stykke. (Hvis du ikke har kogte kartofler, sig dem et hurtigt opkog i ca. 5 minutter.) Steg løg, kartofler og bacon i 3-5 minutter i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

3. Pisk æg, bagepulver, mælk, oregano, salt og lidt peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over fyldet i panden. Bag omeletten i ovnen i 15-20 min., til den er stivnet hele vejen igennem.

4. Skyl og pluk små buketter af broccolien, skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem på en pande med smør i ca. 7-10 minutter. Smag til med salt og peber.

5. Rist toastbrødet i ovnen eller på en brødrister.

6. Servér omeletten med ristet toastbrød, stegte grøntsager og lidt ketchup som dyppelse. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at stege løg og bacon på panden. De kan også piske æggemassen sammen. Lad dem også plukke små buketter af broccolien og skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre