Spanske kødboller i tomatsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 pottepersille
  • 150 gramgulerødder*
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 stkøkologisk citron
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 2 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 dlvand
  •  fuldkornspasta
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Okay - vi skal ikke tale med dem, men de er altså lidt spanske. Og smager mega godt - også i Danmark! Vores lækre kødboller i tomatsauce er et super godt alternativ til den klassiske bolognese. Husk revet parmesan på toppen! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og del i to bunker. Hak også persillen fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Riv også parmesanen og skallen fra den vaskede citron.

2. Rør nu kødet sammen med halvdelen af løget og hvidløget samt persille, gulerødder, parmesan, citronskal, æg, rasp, salt og mælk. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.

3. Fugt hænderne med vand og form boller på størrelse med golfbolde af farsen. Læg dem til side på en tallerken. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.

4. Steg den sidste halvdel af løg og hvidløg i en slat olivenolie i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knap så sjove måde - særligt hvis du har en hvid bluse på, du er glad for :o)

5. Lad kødboller og sauce simre i ca. 10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

6. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft og server de lækre kødboller med fuldkornspasta og evt. lidt revet parmesan og grønt på toppen.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre