Spidskålsdeller med lun kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.25 stkspidskål
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 tsktørret timian
  • 1 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 dlskyr
  • 0.5 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Spidskålsdeller med lun kartoffelsalat

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Spidskål ligger ikke ligefrem i top tre over livretter hos vores unger - og måske heller ikke hos dine? Men når vi stopper spidskålen i disse deller, der er rørt med havregryn, glider de overraskende let ned. Prøv selv! Her har vi serveret dellerne med lækker lun kartoffelsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.25 stkspidskål
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 tsktørret timian
  • 1 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 dlskyr
  • 0.5 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand. Hæld vandet fra og overhæld kartoflerne med koldt vand.

2. Hak imens løg og spidskål - eller giv begge dele en tur i en minihakker, hvis du ønsker at camouflere løg og spidskål endnu bedre i dellerne.

3. Rør hakket løg og spidskål sammen med svinekød, æg, havregryn, timian, mælk, lidt salt og lidt peber, til farsen er lind men alligevel så fast, at du kan lave deller af den. Er farsen for tør, tilsætter du blot lidt mere mælk - er den for fugtig, tilsætter du lidt mere havregryn.

4. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at krydringen er, som du gerne vil have den. For derefter fine små deller med en spiseske og håndfladen og steg dem (altså dellerne, ikke håndfladerne..!) i en blanding af olivenolie og smør på en pande.

5. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Rens og skyl peberfrugten og skær den i tern.

6. Rør en hurtig dressing af skyr, sennep og akaciehonning. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sennep eller honning efter smag.

7. Vend dressingen sammen med tomater, peberfrugt og kartofler - evt. skåret i halve, hvis de er meget store. Servér sammen med de lune deller.

8. Velbekomme!

Tip

Der bliver en god portion deller, så gem evt. et par stykker til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre