Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Spidskål ligger ikke ligefrem i top tre over livretter hos vores unger - og måske heller ikke hos dine? Men når vi stopper spidskålen i disse deller, der er rørt med havregryn, glider de overraskende let ned. Prøv selv! Her har vi serveret dellerne med lækker lun kartoffelsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramsmå kartofler
- 1 stkløg
- 0.25 stkspidskål
- 500 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 50 gramhavregryn
- 1 tsktørret timian
- 1 dlmælk
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkgul peberfrugt
- 1 dlskyr
- 0.5 spsksød sennep
- 1 spskakaciehonning
- salt
- peber
- smør
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand. Hæld vandet fra og overhæld kartoflerne med koldt vand.2
Hak imens løg og spidskål - eller giv begge dele en tur i en minihakker, hvis du ønsker at camouflere løg og spidskål endnu bedre i dellerne.3
Rør hakket løg og spidskål sammen med svinekød, æg, havregryn, timian, mælk, lidt salt og lidt peber, til farsen er lind men alligevel så fast, at du kan lave deller af den. Er farsen for tør, tilsætter du blot lidt mere mælk - er den for fugtig, tilsætter du lidt mere havregryn.4
Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at krydringen er, som du gerne vil have den. For derefter fine små deller med en spiseske og håndfladen og steg dem (altså dellerne, ikke håndfladerne..!) i en blanding af olivenolie og smør på en pande.5
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Rens og skyl peberfrugten og skær den i tern.6
Rør en hurtig dressing af skyr, sennep og akaciehonning. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sennep eller honning efter smag.7
Vend dressingen sammen med tomater, peberfrugt og kartofler - evt. skåret i halve, hvis de er meget store. Servér sammen med de lune deller.8
Velbekomme!Tip
Der bliver en god portion deller, så gem evt. et par stykker til ungernes madpakker.