Spidskålsdeller med sommerlig pastasalat

Ingredienser

  • Spidskålsdeller
  • 1/2 stkspidskål
  • 1 stkløg
  • 2 dlmælk
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  peber
  • Pastasalat
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 250 gramjordbær
  • 1/2 stkmelon
  • 100 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Spidskålsdeller med sommerlig pastasalat

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på klassiske deller, hvor vi har brugt lidt mindre kød og brugt spidskål i stedet. Og bare rolig: De smager altså virkelig godt. Vores unger er i hvert fald vilde med dem (og tror stadig ikke på, at de har spist spidskål)! Bemærk, at retten er beregnet til to dage. På dag to kan du servere dellerne på rugbrød med klassisk tilbehør :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Spidskålsdeller
  • 1/2 stkspidskål
  • 1 stkløg
  • 2 dlmælk
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  peber
  • Pastasalat
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 250 gramjordbær
  • 1/2 stkmelon
  • 100 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og overhæld den efterfølgende med koldt vand (altså pastaen - ikke pakken)!

2. Fjern de yderste bløde blade fra spidskålet og skær stokken fra. Skær spidskålet i grove stykker og giv dem en snurretur i en foodprocessor eller en minihakker. Eller hak det så fint som muligt med din yndlingskniv.

3. Hak løget helt fint. Får ungerne angst og røde knopper af løgstykker i dellerne, kan du skære løget i grove stykker og blende dem sammen med lidt af mælken. Bland nu spidskål, løg, mælk, svinekød, salt, æg, hvedemel og lidt peber sammen i en skål.

4. Steg en lille prøvedelle i lidt olivenolie og smag evt. til igen. Form resten af farsen til deller og steg dem, til de er gennemstegte og gyldne.

5. Skyl jordbærene og skær dem i halve. Fjern skrællen fra melonen, befri den for kerner og skær kødet i mundrette bidder. Bland pasta, jordbær, melon og salatost sammen til en hurtig salat.

6. Server pastasalaten som tilbehør til dellerne med lidt dressing og evt. grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

Gem resten af dellerne til lynhurtig aftensmad senere på ugen, hvor du kan servere dem på rugbrød med klassisk tilbehør. Gem evt. også en delle eller to til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre