Spinatpandekager med røget laks og hytteost

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkradiser
  • 2 stkavocado
  • 1 stkcitron
  • 150 gramfriske spinatblade*
  • 1 dlmælk
  • 8 stkæg
  • 150 grampikantost
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramhytteost
  • 200 gramrøget laks
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi ELSKER madpandekager! Her har vi sneget lidt spinat ind i pandekagerne, så de bliver mega Skipper Skræk-agtige. Vi serverer dem med laks, avocado, hytteost og grøntsager. Bruger du lakserester, der er røget laks i knapt så pæne skiver, der sælges i de fleste supermarkeder, også under andre navne som f.eks. lakse-topping, så vær opmærksom på, at visse lakserester kræver tilberedning. I så fald skal de gennemsteges inden brug.

Fremgangsmåde

1. Skyl radiserne og og skær dem i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i skiver. Dryp med lidt citronsaft, så avocadoen ikke bliver brun.

2. Skyl spinatbladene meget grundigt, så de er helt fri for jord. Blend dem med sammen med lidt af mælken i en minihakker - eller hak spinaten helt fint med din bedste ninja-kniv. Pisk sammen med æg, resten af mælken og lidt salt og peber.

3. Steg nu dejen til madpandekager i lidt olivenolie på din yndlings pandekagepande. Pandekagerne må godt være en smule tykkere end almindelige pandekager - men kun lidt. Når de har sat sig en smule, kan du løsne dem i kanten med en paletkniv og forsigtigt vende dem, så de bliver stegt på begge sider.

4. Bruger du lakserester, så vær opmærksom på, at visse typer skal gennemsteges inden brug - det fremgår af pakken. Giv dem i så fald en tur på en pande i lidt olivenolie.

5. Stil pandekagerne på bordet sammen med flødeost, skyllet salat, rensede og skyllede radiser, avocado, hytteost, citron i skiver og røget laks og lad familien rulle deres helt egen favoritpandekage. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære radiser og avocado. De kan godt også piske æggemassen sammen.

Visse typer lakserester kræver tilberedning, før de spises. Det står i så fald på pakken, hvorfor det er vigtigt, at laksen gennemsteges inden brug.

Kan du finde det, så vælg altid fisk med det hvide og blå MSC-mærke. Mærket er en garanti for bæredygtigt fiskeri, så der også er fisk tilbage i verdenshavene, når ungerne bliver voksne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre