Sprød torsk med tartarsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramcornflakes
  • 25 gramrevet parmesan
  • 1 stkæg
  • 300 gramtorskeloins el. torskefilet
  •  salt
  •  peber
  •  tartarsauce eller remoulade
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er en af vores allerbedste fiskeopskrifter! Lækker torsk paneret i cornflakes og parmesan, der giver en sprød og lækker overflade. Vores unger tager ligefrem to gange, selvom det er fisk - tro det eller ej..! Kan du finde torskeloins, så brug dem. De er lidt tykkere end fileter og findes ofte på frost. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter - til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Bruger du små kartofler, der er beregnet til at koge med skræl, så gør endelig det - og giv dem efterfølgende en hurtig tur på panden i lidt olivenolie, hvis du har tid. Så får de lidt farve og ekstra smag. Men det behøves selvfølgelig ikke!

2. Sæt ungerne til at knuse cornflakesene i en skål. Bland sammen med fintrevet parmesan og salt og peber. Hæld cornflakesblandingen op i en dyb tallerken og pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken.

3. Skær torsken i stave, så de får en størrelse som fiskepinde. Vend nu torskestykkerne i ægget og derefter i cornflakesblandingen. Læg torskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Har du en oliespray, så sprøjt lidt olivenolie over fisken - eller dryp lidt over fra en flaske.

4. Bag fisken i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til fisken er gennemstegt. Men pas på ikke at give den for meget, så den bliver tør.

5. Vend kartoflerne med lidt grønt, f.eks. hakket dild, hvis familien er til det, og server sammen med de sprøde torskestykker og tartarsauce eller remoulade til at dyppe i.

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre