Fish and rodfrugtchips

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 75 gramrugmel
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  • 300 gramtorskefilet- eller anden hvid fisk
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise- kan erstattes med skyr
  • 1/2 tskkarry
  • 4 stkgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 8 skiverrugbrød
  •  rodfrugtchips
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fish and rodfrugtchips

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Fiskepinde er en favorit hos de fleste unger, og de er slet ikke svære at lave selv. Her er fiskepindene serveret med hjemmerørt remo og sprøde rodfrugtchips, der er en super god måde at få ungerne til at smage på f.eks. rødbeder og selleri. Du kan vælge at lave fisk og chips i ovnen, som i denne opskrift, eller frittere dem i lidt olie, hvis de skal være ekstra sprøde og syndige. Du får opskriften på rodfrugtchips ved at klikke på den lille kokkehue. Husk at tilføje ingredienserne til indkøbslisten, hvis du vil lave chipsene fra bunden. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 75 gramrugmel
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  • 300 gramtorskefilet- eller anden hvid fisk
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise- kan erstattes med skyr
  • 1/2 tskkarry
  • 4 stkgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 8 skiverrugbrød
  •  rodfrugtchips
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Bland melet med lidt salt og peber i en dyb tallerken. Hæld raspen op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje dyb tallerken. Skær fisken ud i aflange stykker og dup den med lidt køkkenrulle. Vend først fiskestykkerne i melet, herefter i æggemassen og til sidst i raspen. Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem godt med olivenolie over det hele - eller endnu bedre: Brug en oliespray, som efterhånden kan købes i mange supermarkeder.

3. Sæt bradepanden med fisken i ovnen og bag dem i 20-30 minutter, eller til de er blevet gyldne på toppen. Husk at vende dem undervejs. Du kan også vælge at frittere fisken i olie.

4. Imens fisken hygger sig i ovnen, rører du en hurtig remo sammen ved at blande pickles med mayonnaise og karry. Smag til med salt og peber.

5. Rist rugbrødet i en brødrister. Skræl gulerødderne og vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Server de sprøde fiskepinde med masser af hjemmelavet remoulade, ristet rugbrød, gnavergrønt og rodfrugtchips.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre