Sprøde falafler, ovnkartofler og salat med oliven. Hertil hvidløgsdressing og vindruer.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 35 gramsalatmix
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramgrønne oliven
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramstenfri vindruer
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprøde falafler, ovnkartofler og salat med oliven. Hertil hvidløgsdressing og vindruer.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Sprøde falafler med ovnkartofler og en simpel salat med agurk, tomat, rødløg og oliven. Serveret med hvidløgsdressing og vindruer. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 35 gramsalatmix
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramgrønne oliven
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramstenfri vindruer
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

2. Varm en pande op med en god sjat rapsolie. Form små falafler med en teske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

3. Imens falaflerne steger: Skyl agurken, tomaterne og salaten og pil skrællen af rødløget. Skær grøntsagerne ud efter eget ønske og vend dem sammen med oliven, en god sjat olivenolie, salt og peber.

4. Rør creme fraichen sammen med presset hvidløg, salt og peber. Skyl vindruerne.

5. Server de sprøde falafler sammen med ovnkartofler, salat med oliven, hvidløgsdressing og vindruer. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kartoflerne i olivenolie, salt og peber.

Ekstra smag: Krydr kartoflerne med timian eller anden krydderi.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre