Sprøde falafler, ovnkartofler og salat med oliven. Hertil hvidløgsdressing og vindruer.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 35 gramsalatmix
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramgrønne oliven
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramstenfri vindruer
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprøde falafler, ovnkartofler og salat med oliven. Hertil hvidløgsdressing og vindruer.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Sprøde falafler med ovnkartofler og en simpel salat med agurk, tomat, rødløg og oliven. Serveret med hvidløgsdressing og vindruer. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 35 gramsalatmix
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramgrønne oliven
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramstenfri vindruer
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

2. Varm en pande op med en god sjat rapsolie. Form små falafler med en teske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

3. Imens falaflerne steger: Skyl agurken, tomaterne og salaten og pil skrællen af rødløget. Skær grøntsagerne ud efter eget ønske og vend dem sammen med oliven, en god sjat olivenolie, salt og peber.

4. Rør creme fraichen sammen med presset hvidløg, salt og peber. Skyl vindruerne.

5. Server de sprøde falafler sammen med ovnkartofler, salat med oliven, hvidløgsdressing og vindruer. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kartoflerne i olivenolie, salt og peber.

Ekstra smag: Krydr kartoflerne med timian eller anden krydderi.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.