Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Sprøde fiskefileter serveret med kogte kartofler, ærter, pandestegt spidskål og en lækker urtedressing med dild, kapers og citron som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 200 gramfrosne ærter
- 600 grampanerede rødspættefileter
- 0.5 stkspidskål
- 1 spskkapers
- 1 pottedild
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- 1 stkcitron
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2 Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i halve. Kog kartoflerne i letsaltet vand. Tilsæt ærterne og lad dem koge med de sidste par minutter.
3 Fordel de panerede rødspættefileter på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med lidt salt og peber og tilbered dem i ovnen efter anvisningen på posen.
4 Fjern de yderste blade af spidskålen og skær kålhovedet i tynde både - bevar stadig stokken, så bådene ikke falder fra hinanden. Steg bådene på en pande med lidt olie ved middel varme. Krydr med salt og peber.
5 Hak kapers og dild fint og rør sammen med creme fraiche, citronsaft, salt og peber.
6 Server de sprøde rødspættefileter med kartofler, ærter, stegt spidskål og urtedressing som tilbehør. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrubbe og skylle kartoflerne, røre dressingen sammen og smage til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



