Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
20 min
Sprøde kyllingelår paneret i cornflakes. Vi serverer dem med pommes frites og en salat med vandmelon og forårsløg. Hertil mayo og ketchup. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramcornflakes
- 1 stkæg
- 700 gramkyllingelår
- 1000 grampommes frites
- 0.5 stkvandmelon
- 3 stkforårsløg
- salat efter eget valg
- dressing efter eget valg
- mayonnaise
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Knus cornflakes i en skål med de bare næver og lidt salt og peber.3
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend først kyllingelårene i pisket æg og derefter i cornflakesblandingen. Tryk lårene godt ned i cornflakesene, så de hænger ved.4
Læg lårene i et smurt ovnfast fad og drys evt. lidt flere cornflakes over og dryp med lidt olie. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber. Steg lårene i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kødsaften er klar og kødet er lyst og ikke lyserødt.5
Bag fritterne i ovnen efter anvisningen på posen.6
Skræl vandmelon og skær den i tern. Skyl forårsløgene, skær top og bund af og kasser dem. Skær resten af forårsløgene i ringe. Skyl salaten og vend den med vandmelon, forårsløg og dressing efter eget valg. Smag til med salt og peber.7
Server de sprøde kyllingelår med pommes frites, salat og dyppelse. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern.
Mere smag: Du kan tilsætte ristede kerner eller nødder i salaten.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.