Havrekiks med hasselnødder

Ingredienser

( 30 styk )

  • 100 gramhavregryn
  • 1 dlkogt vand
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 50 gramhasselnødder
  • 0.5 tsksalt
  • 0.5 tskbagepulver
  • 100 gramgrahamsmel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Havrekiks med hasselnødder

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

De er super lækre, de her havrekiks med hasselnødder, særligt som en lille sød snack i madpakken. Og så er der endelig en god grund til at bruge dine yndlings udstikkerforme - også når det ikke er jul. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 gramhavregryn
  • 1 dlkogt vand
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 50 gramhasselnødder
  • 0.5 tsksalt
  • 0.5 tskbagepulver
  • 100 gramgrahamsmel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

2. Overhæld havregrynene med det kogende vand i en skål og rør rundt. Lad det køle af, mens du ordner resten.

3. Bland blødt smør og sukker og pisk det sammen i en skål.

4. Hak hasselnødderne fint - enten med en kniv eller i en minihakker. Bland hasselnødderne med salt, bagepulver og grahamsmel.

5. Bland "havregrøden" sammen med smør- og melblandingen, til dejen er fast.

6. Hæld mel på ud på bordet og rul dejen ud tyndt ud i 3-4 mm tykkelse. Udstik dejen med dine yndlingsudstikkere.

7. Læg forsigtigt småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er smukt gyldne og dufter dejligt.

8. Nyd havrekiksene som eftermiddagssnack eller som et sødt indslag i madpakken.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske sukkermassen og blande ingredienserne. Og selvfølgelig skal de udstikke småkagerne!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre