Sprødstegt andebryst med fritter, bagte tomater og hvidløgsdip

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkandebryst
  • 750 grampommes frites
  • 500 gramcherrytomater
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprødstegt andebryst med fritter, bagte tomater og hvidløgsdip

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Sprødstegt andebryst serveret med pommes frites, bagte cherrytomater og snackpeber. Hertil en lækker hvidløgsdip. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkandebryst
  • 750 grampommes frites
  • 500 gramcherrytomater
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Rids fedtet på andebrysterne, krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad andebrystet stege i ca. syv minutter på skindsiden og herefter tre minutter på den anden side. Gør imens fritterne klar.

3. Læg fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende fritterne undervejs.

4. Skyl tomaterne. Skyl og fjern kernerne fra snackpeberen og skær dem i grove stykker. Læg de hele tomater og peberfrugt i grove stykker i et ildfast fad med lidt olie. Krydr med oregano, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

5. Sæt andebrysterne i ovnen, mens de stadig ligger på panden. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem trække utildækket på et spækbræt.

6. Bland creme fraiche eller skyr med mayo og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

7. Server anden i skiver sammen med pommes frites, bagt grønt og dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære snackpeberne i grove stykker og smage dressingen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre