Stegt flæsk med glaserede rødbeder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramfrisk rødbede*
  • 500 gramflæsk i skiver
  • 600 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 2 dlmælk
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Stegt flæsk er nationalretten, og den skal man passe på med at pille ved! Men vi vover det ene øje med en lidt lettere udgave uden persillesovs, men i stedet med blød kartoffelmos og lækre bagte rødbeder, der bliver glaseret i fedtet fra flæsket. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl rødbederne og skær dem i pommesfrites-tykke stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med lidt salt.

3. Tryk flæsket en anelse fladt med håndfladen, læg det på en bagerist og drys med lidt salt. Stil bageristen med flæsket midt i ovnen med bagepladen nedenunder, så fedtet fra flæsket kan dryppe ned på rødbederne.

4. Giv flæsket ca. 30-35 minutter, til det er sprødt. Husk at vende det undervejs. Hvis ikke rødbederne er færdige på samme tid som flæsket, så tag flæsket ud og dæk det til. Skru ovnen op på grillprogrammet og lad rødbederne tage lidt mere farve og blive sprøde. Husk dog hele tiden at holde øje, så de ikke brænder på - det går mega stærkt!

5. Skræl i mellemtiden kartoflerne og kog dem møre en i gryde med usaltet vand. Det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og tilsæt smørret til kartoflerne, mens du moser godt med et piskeris.

6. Varm mælken op i en gryde eller mikroovnen og tilsæt det lidt efter lidt til kartoflerne, mens du pisker, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Pas på ikke at piske for hårdt og længe - så bliver mosen sej, eller "lang" som det hedder på kokkesprog. Smag til med salt og lidt peber.

7. Servér det sprøde flæsk med mos og glaserede rødbeder. Og har du lidt grønt i huset, så giv tallerkenen et drys for øjet. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

8. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre