Stegt svinefilet serveret med bagte kartofler, sauce og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 0.75 stkblomkål
  • 0.5 bundtgulerødder med top
  • 0.5 pottepersille
  • 25 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegt svinefilet serveret med bagte kartofler, sauce og salat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lækre krydrede bøffer skåret af mør svinefilet med masser af smag. Vi serverer bøfferne med sprøde ovnkartofler, flødesauce og blomkålssalat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 0.75 stkblomkål
  • 0.5 bundtgulerødder med top
  • 0.5 pottepersille
  • 25 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne og halver dem. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs af skæresiden af kartoflerne. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i lidt olie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i 25-30 minutter.

2. Varm en pande op med lidt olivenolie. Skær fileten ud til bøffer og steg dem på hver side. Gem marinaden fra posen til saucen.

3. Når kødet er blevet brunet godt af, tager du bøfferne af panden. Hæld marinanden fra posen, fløde, smuldret bouillon og timian på panden. Varm saucen op og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd, kan du jævne med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop. Læg bøfferne tilbage i pande og lad saucen simre frem til servering.

4. Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak persillen fint. Bland blomkål, gulerødder, persille og salatost sammen med valgfri dressing.

5. Server de lækre bøffer med ovnkartofler, sauce og salat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at ridse krydser i kartoflerne og smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.