Stegt svinefilet serveret med flødesauce, ovnkartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 1000 gramkartofler
  • 2 dlvand
  • 0.5 stkgranatæble
  • 0.5 stkspidskål
  • 75 gramcashewnødder
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  bagepapir
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegt svinefilet serveret med flødesauce, ovnkartofler og salat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lækker krydret svinefilet med masser af smag. Serveret med sprøde ovnkartofler, flødesauce og salat med cashewnødder og granatæbler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 1000 gramkartofler
  • 2 dlvand
  • 0.5 stkgranatæble
  • 0.5 stkspidskål
  • 75 gramcashewnødder
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  bagepapir
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Varm en pande op med lidt olivenolie. Brun den marinerede svinefilet af på alle sider. Sørg for at få al marinaden fra posen med.

2. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i både. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olie. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter. Husk at vende dem undervejs.

3. Når kødet er blevet brunet godt af, hælder du vandet på panden. Læg et låg eller staniol over, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 20 minutter - alt efter tykkelse.

4. Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - pas på tøjet! Skær spidskålen i tynde strimler. Bland spidskål, granatæbler og cashewnødder sammen med valgfri dressing.

5. Tag den færdige filet af panden og lad den hvile på et spækbræt. Husk at gemme al væden fra panden til saucen.

6. Hæld fløde, smuldret bouillon og timian på panden sammen med væsken fra svinefileten. Varm saucen op og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd, kan du jævne med lidt majsstivelse rørt op i vand.

7. Server den lækre svinefilet i skiver med ovnkartofler, sauce og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at presse granatæblekernerne ud af skallen. De kan også smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.