Stegte ris med grøntsager og æg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkporre
  • 300 gramgulerødder
  • 0,5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 6 stkæg
  • 1 spskkarry
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  • 45 gramcashewnødder
  • 1 stklime
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte ris med grøntsager og æg

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Stegte ris kan varieres i en uendelighed alt efter hvilke grøntsager og hvilket kød, du vælger at komme i retten. Her har vi lavet en vegetarisk version med masser af sprøde grøntsager og æg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkporre
  • 300 gramgulerødder
  • 0,5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 6 stkæg
  • 1 spskkarry
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  • 45 gramcashewnødder
  • 1 stklime
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver, skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Snit spidskålet fint og hak hvidløget.

3. Pisk æggene sammen, varm en wok op med olivenolie og steg æggene til røræg. Stil dem til side.

4. Kom lidt mere olivenolie i wokken og svits karryen. Lynsteg nu grøntsagerne. Tilsæt risene, røræg, edamamebønner, fiskesauce og soya og rør rundt i wokken under stegningen. Smag til med mere soya.

5. Rist cashewnødderne på en tør pande. Server de stegte ris med sprøde grøntsager og æg med limesaft og ristede cashewnødder på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af hvidløget og skylle porreren.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre