Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
15 min
Der er ofte en sjat ris til overs fra aftensmaden, og denne opskrift er rigtig god til at få brugt de sidste rester. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 2 fedhvidløg
- 350 gramrejer med skal
- 1 spskfiskesauce
- 2 cmfrisk ingefær
- 150 gramgulerødder
- 150 gramfrosne ærter
- 1 spskakaciehonning
- 4 spsksoya
- 3 stkæg
- 400 gramkolde kogte ris
- 1/2 bundtforårsløg- til pynt.
- 2 spskpeanuts- til pynt.
Fremgangsmåde
1
Hak hvidløget fint og steg det sammen med rejerne i lidt olie i en dyb pande eller wok. Tilsæt fiskesauce og steg et minuts tid. Tag rejerne af panden.2
Skræl ingefæren og hak det fint. Skær gulerødder i mundrette bidder og steg det hele sammen med ærterne i honning og halvdelen af soyaen, til grøntsagerne er varmet igennem, men stadig sprøde. Tag grøntsagerne af panden og stil dem til side.3
Pisk æggene sammen i en skål og hæld dem på panden, mens du rør rundt. Rør indtil æggene næsten ikke er flydende længere. Tilsæt derefter risene og det sidste soya samt limesaft. Rør godt, så det ikke brænder på i bunden. Når risene er gennemvarme og æggemassen fordelt, tilsætter du grøntsager og rejer og rører forsigtigt rundt. Smag til med limesaft, soya og honning.4
Server med hakket peanuts og forårsløg på toppen.5
Velbekomme :o)