Stegte ris med rejer og grøntsager

Ingredienser

(4 personer )

  • 2 fedhvidløg
  • 350 gramrejer med skal
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 150 gramgulerødder*
  • 150 gramærter
  • 1 spskakaciehonning*
  • 4 spsksoya
  • 3 stkæg
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 1/2 bundtforårsløg- til pynt.
  • 2 spskpeanuts- til pynt.
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der er ofte en sjat ris til overs fra aftensmaden, og denne opskrift er rigtig god til at få brugt de sidste rester. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak hvidløget fint og steg det sammen med rejerne i lidt olie i en dyb pande eller wok. Tilsæt fiskesauce og steg et minuts tid. Tag rejerne af panden.

2. Skræl ingefæren og hak det fint. Skær gulerødder i mundrette bidder og steg det hele sammen med ærterne i honning og halvdelen af soyaen, til grøntsagerne er varmet igennem, men stadig sprøde. Tag grøntsagerne af panden og stil dem til side.

3. Pisk æggene sammen i en skål og hæld dem på panden, mens du rør rundt. Rør indtil æggene næsten ikke er flydende længere. Tilsæt derefter risene og det sidste soya samt limesaft. Rør godt, så det ikke brænder på i bunden. Når risene er gennemvarme og æggemassen fordelt, tilsætter du grøntsager og rejer og rører forsigtigt rundt. Smag til med limesaft, soya og honning.

4. Server med hakket peanuts og forårsløg på toppen.

5. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre