Stuvet spidskål med rugmelspanerede koteletter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  • 60 gramrugmel
  • 500 gramsvinekoteletter
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  •  revet muskatnød
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stuvet spidskål med rugmelspanerede koteletter

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Panerede koteletter og stuvet spidskål er en klassiker, der smager skønt. Her har vi lavet en lidt sundere udgave, vendt koteletterne i rugmel og lavet stuvningen med cremefine og majsstivelse. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  • 60 gramrugmel
  • 500 gramsvinekoteletter
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  •  revet muskatnød
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og gulerødderne, skær dem i lidt mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Snit spidskålen fint og kom det op i en dyb gryde sammen med cremefine. Lad det simre under låg til kålen er faldet sammen. Rør gerne i det undervejs.

3. I mens kålen falder sammen: Vend rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Vend koteletterne i i rugmelsblandingen så de er dækket helt på alle sider.

4. Rør majsstivelse sammen med vandet i et glas eller en meljævner og vend det forsigtigt op i stuvningen under omrøring. Tilsæt et knips muskatnød eller to efter smag og smag til med salt og peber.

5. Varm en pande op med rapsolie og steg koteletterne gyldne på begge sider.

6. Server de rugmelspanerede koteletter med stuvet spidskål, kogte kartofler og gulerødder. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og gulerødderne. Lad dine børn vende koteletterne i rugmel.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre