Svampede bao med pulled kylling, grøntsager og chilimayo

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dlkogt vand
  • 1 dlvand
  • 20 gramgær
  • 1.5 spskrapsolie
  • 1.5 spsksukker
  • 0.5 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  • 1 dlbarbecuemarinade
  • 0.5 spskspidskommen
  • 450 gramkyllingefilet
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 3 spskmayonnaise
  • 0.5 spsktørret chili
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefriske koriander
  •  peber
  •  rapsolie
  •  bagepapir
  •  staniol
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svampede bao med pulled kylling, grøntsager og chilimayo

I samarbejde med

Bao er MEGA lækre! En slags dampede asiatiske pitabrød som tager lidt tid at lave men er hele arbejdet værd. Her har vi fyldt dem med krydret kylling i strimler, grøntsager, koriander og chilimayo. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlkogt vand
  • 1 dlvand
  • 20 gramgær
  • 1.5 spskrapsolie
  • 1.5 spsksukker
  • 0.5 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  • 1 dlbarbecuemarinade
  • 0.5 spskspidskommen
  • 450 gramkyllingefilet
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 3 spskmayonnaise
  • 0.5 spsktørret chili
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefriske koriander
  •  peber
  •  rapsolie
  •  bagepapir
  •  staniol

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål eller i en røremaskine. Tilsæt smuldret gær, olie, sukker, salt og rør godt til gæren er opløst.

2. Tilsæt hvedemel og giv dejen fuld speed i røremaskinen i ca. 10 minutter til dejen er samlet og smidig eller brug hænderne. Lad dejen hæve en time. I mellemtiden kan du klippe 10 stykker bagepapir, hver med en størrelse på ca. 10 x 12 cm.

3. Opvarm ovnen til 150 grader varmluft. Bland barbeque-sauce og spidskommen. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad og smør halvdelen af barbeque-dressingen på kyllingen. Dæk fadet med staniol.

4. Bag kyllingen i ca. to timer til kødet er mørt. Efter 1.5 time smører du resten af dressingen på. Lad kødet stege færdigt og riv det herefter i strimler - brug f.eks. to gafler.

5. Ælt den færdighævede dej godt med hænderne, fordel den i 8 - 10 stykker og form dem som boller. Rul hver bolle ud som en aflang cirkel - ca 8 x 12 cm.

6. Pensl dejen med lidt olie og fold på midten - så er de nemmere at åbne, når de er blevet dampet Læg hver bao på de små stykker bagepapir og lad dem hæve i ca. 30-45 minutter.

7. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i tynde strimler. Skyl og skær kålen i tynde strimler.

8. Lav en hurtig dressing af creme fraiche, mayo, chili og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

9. Nu skal baoene dampes. Du kan dampe dem på to måder: I en asiatisk bambusdamper eller i et dørslag i en gryde med låg. Hæld vand i bunden af en gryde og bring det i kog. Læg dine bao i et enkelt lag i damperen eller dørslaget. Stil damper eller dørslag ned i gryden, uden at vandet rører ved dejen. Det skal kun dampe. Hvis du bruger et dørslag, skal du vikle et viskestykke omkring grydelåget og binde det sammen på toppen, så dørslag og låg lukker helt tæt. Damp dine bao i ca. 12 minutter.

10. Fyld de svampede bao med kyllingstrimler, grøntsager, koriander og dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i røreskålen. De kan også rulle dejen ud.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre