Svampede pølsehorn med revet rødbede og oregano

Ingredienser

( Ca. 16 stk. )

  • 1.5 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 25 gramsmør
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 25 gramgær
  • 1 tsksalt
  • 200 gramfrisk rødbede*
  • 1 spsktørret oregano
  • 450 gramhvedemel
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Udover at de her pølsehorn ser festlige ud med deres røde farve, så smager de virkelig godt med revet rødbede og oregano i dejene. Og pølsehornene holder sig ekstra bløde og svampede pga. rødbederne. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og varmt vand sammen i en skål. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt yoghurt, smeltet smør og smuldr gæren i. Rør godt til det hele er opløst og tilsæt derefter salt.

2. Skræl rødbederne og riv dem på den fine side af et rivejern. Klem væden ud af rødbederne og rør dem i gærblandingen sammen med oregano.

3. Rør melet i lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig, ælter du den færdig på et meldækket bord.

4. Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud i en cirkel. Skær cirklen i otte trekanter, læg et stykke pølse på det bredeste stykke og rul sammen mod midten.

5. Læg pølsehornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Så går pølsehornene ikke op, når de bliver bagt.

6. Lad dem hæve i 40 minutter under et klæde og pensl dem herefter med sammenpisket æg. Drys med oregano på toppen, hvis du synes.

7. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft og bag pølsehornene i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.

8. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle og rive rødbederne - husk forklæde!! De kan også være med til at hælde de øvrige ingredienser i dejen, skære pølserne og fordele dem på dejen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre