Svampet gulerodskage med citroncreme

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 4 stkæg
  • 125 gramsukker
  • 125 grambrun farin
  • 500 gramgulerødder
  • 200 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 1.5 dlrapsolie
  • Citroncreme
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflødeost naturel
  • 200 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Svampet gulerodskage med citroncreme

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Mmmm! Her får du opskriften på en virkelig god og klassisk gulerodskage, der er lækkert svampet og har en mild smag af kanel. Vi topper den med en nem citroncreme, som giver et dejligt syrligt tvist. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 4 stkæg
  • 125 gramsukker
  • 125 grambrun farin
  • 500 gramgulerødder
  • 200 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 1.5 dlrapsolie
  • Citroncreme
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflødeost naturel
  • 200 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Kagedej

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft og tag smørret ud af køleskabet, så det får stuetemperatur.

2. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker. Skræl herefter gulerødderne, riv dem på den grove side af et rivejern og gem det til senere.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kanel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Tilsæt det i æggeblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter olie og de revne gulerødder og rør, til du har en samlet masse. Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm) beklædt med bagepapir.

4. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter minutter, til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

Citroncreme

5. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Tilsæt flødeost, flormelis og vaniljesukker og pisk det til en samlet masse - der må ikke være smørklumper i cremen. Riv skallen fra en skyllet citron på den fine side af rivejernet og smag herefter til med lidt saft fra citronen. Stil cremen på køl i ca. 15 minutter.

6. Når kagen er kølet af, kan citroncremen smøres på. Vi har revet lidt ekstra gulerod på toppen, men det er valgfrit.

7. Jubii, nu må der guffes - og ellers så stil kagen på køl, indtil den skal serveres.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også piske citroncremen sammen og fordele den på kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre