Svinekød i karrysovs med æbler og svampe - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 250 gramchampignon
  • 3 cmingefær
  • 2 stkæbler
  • 800 gramsvinekød i strimler
  • 2 spskkarry
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 spskmaizena
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på en fantastisk nem ret til to dage med svinekød, champignon, ris, æbler og gnavergrønt som tilbehør. Husk at gemme resterne til nem aftensmad i morgen. Vi har brugt svinekød i strimler, men du kan også købe nakkekoteletter og skære dem selv - eller bruge kylling. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær løgene i tern, rens og skær champignonerne i kvarte. Skræl ingefær og æbler og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Gem evt. lidt æble til at drysse over ved servering.

3. Skær koteletterne i strimler, hvis du ikke bruger den færdigskårede udgave - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Steg nu løg og champignoner i lidt olivenolie i dyb pande eller gryde i et minut eller to. Tilsæt æble og ingefær og lad det stege med.

5. Tilsæt svinekødet sammen med karryen og lad kødet blive brunet godt af. Tilsæt madlavningsfløde, varm op, jævn sovsen med lidt Maizena rørt ud i vand og smag til med salt og peber.

6. Skræl gulerødder og skyl og rens peberfrugten. Skær begge dele i stave til gnavergrønt.

7. Servér den lækre karryret med dampende varme ris og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene skylle og rense champignonerne og skære dem i stykker. De kan også rense peberfrugten og skære den i stave.

 
De fineste rygsække

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre