Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Denne her kryddergryde er både børnevenlig og fuld af smag! Vi har lavet den med svinekød, gulerødder, peberfrugt, edamamebønner - og kartofler serveret som tilbehør. Husk at gemme halvdelen, så du har nem og lækker aftensmad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1200 gramkartofler
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 600 gramgulerødder
- 2 stkrød peberfrugt
- 2 dåsehakkede tomater
- 5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 300 gramedamamebønner
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt koriander
- 0.5 spskstødt eller frisk ingefær
- 800 gramsvinekød i strimler
- peber
- salt
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker - så skal de ikke koge så længe. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.2
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Skyl og rens peberfrugterne. Skær det hele i mundrette stykker.3
Steg løg, peberfrugt og gulerødder i olivenolie i en gryde. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, madlavningsfløde, edamamebønner, spidskommen, koriander og ingefær og rør godt.4
Tilsæt til sidst svinekødet og rør godt. Lad det simre i 5-10 minutter, til kødet er gennemkogt. Smag sovsen til med salt og peber.5
Servér kryddergryden med dampende varme kartofler som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære peberfrugten over og fjerne kernerne. Herefter kan de skylle den og skære i tern. De kan også sagtens skære kartofler i stykker.
Husk at gemme resterne af både kryddergryde og kartofler til i morgen.