Svinekød i kryddersovs med kartofler - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1200 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 400 gramedamamebønner
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskstødt ingefær
  • 800 gramsvinekød i strimler
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne her kryddergryde er både børnevenlig og fuld af smag! Vi har lavet den med svinekød, gulerødder, peberfrugt, edamamebønner - og serveret kartofler som tilbehør. Husk at gemme halvdelen, så du har nem og lækker aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker - så skal de ikke koge så længe. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Skyl og rens peberfrugterne. Skær det hele i mundrette stykker.

3. Steg løg, peberfrugt og gulerødder i olivenolie i en gryde. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, madlavningsfløde, edamamebønner, spidskommen, koriander og ingefær og rør godt.

4. Tilsæt til sidst svinekødet og rør godt. Lad det simre i 5-10 minutter, til kødet er gennemkogt. Smag sovsen til med salt og peber.

5. Servér kryddergryden med dampende varme kartofler som tilbehør.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære peberfrugten over og fjerne kernerne. Herefter kan de skylle den og skære i tern. De kan også sagtens skære kartofler i stykker.

Husk at gemme resterne af både kryddergryde og kartofler til i morgen.

 
Sikker køkkenkniv til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre