Svinekød i sur-sød sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 400 gramsvinekød i strimler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 4 stænglerbladselleri*
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 dåseananas i skiver
  • 1/2 dlketchup
  • 1 spskbrun farin
  • 1 spsksoya
  • 2 spskeddike
  • 2 spskmaizena
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En klassiker fra kinagrillen som ungerne elsker! Her lavet med svinekød og ekstra mange grøntsager. Snit kød og grønt, før du går i gang med at stege - så er retten lynhurtig at lave! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær svinekødet i tynde strimler, hvis det ikke er det i forvejen. Krydr med salt og peber og steg dem i lidt olie i en wok eller en dyb pande, til de lige nøjagtigt er gennemstegte. Pas på de ikke får for meget - så bliver de tørre. Tag kødet af panden og stil det til side.

3. Skær løget i både og hak hvidløgene. Rens, skyl og skræl peberfrugter, bladselleri og gulerødder og skær hele molevitten i tynde stave.

4. Steg først løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt derefter peberfrugter, bladselleri og gulerødder. Steg et par minutter til det har fået farve, men stadig har bid.

5. Hæld ananassaften op i en skål og bland det sammen med ketchup, brun farin, soya og eddike. Tilsæt saucen og svinekødet til grøntsagerne og lad det simre et par minutter til kødet er gennemstegt - men ikke længere end grøntsagerne stadig har bid. Jævn evt. saucen ved at røre Maizena ud i lidt vand i en kop og tilsæt det til saucen lidt efter lidt til den har den rette konsistens.

6. Tilsæt til sidst ananas skåret i mundrette bidder. Servér med ris og evt. lidt grønt på toppen hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

I stedet for at købe svinekød i strimler, kan du købe koteletter eller schnitzler og skære dem selv. Det er ofte billigere. Har du lidt frisk ananas i køkkenet, så skær det i tern og brug det som topping ved servering.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre