Svinekød i kokos og ananas

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 35 gramcashewnødder
  • 1 stkløg
  • 225 gramgulerødder*
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 300 gramsvinekoteletter- eller andet lyst kød
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stklime
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En hurtig og lækker ret med et strejf af Asien. Du kan sagtens erstatte svinekødet med andet kød - f.eks. kylling, ligesom du kan erstatte den røde karrypasta med grøn karry, hvis det lige er det, du har stående i køleskabet. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rist cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i grove tern. Fjern skrællen på ananasen og skær den i mundrette bidder.

3. Skær kødet i tynde strimler på et andet spækbræt - husk at vaske køkkenredskaber og hænder efterfølgende. Steg løg og karrypasta i lidt olie i en wok eller gryde i et par minutter. Begynd evt. med halvdelen af karrypastaen - du kan altid tilsætte mere senere, hvis du savner ild i kinderne :o)

4. Tilsæt kødet og steg videre i et par minutter, til det har fået stegeskorpe. Tilsæt herefter gulerødder, peberfrugt, kokosmælk vand og hønsebouillon og lad det koge op. Lad retten simre et par minutter, til kødet er gennemstegt, men grøntsagerne stadig har bid. Smag til med lidt limesaft og evt. lidt mere karrypasta.

5. Server kyllingen med dampende varme ris, cashewnødder og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre