Svinemørbrad med nye kartofler, sauce og honningstegte gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Marineret svinemørbrad
  • 1 spskpaprika
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 dlvand
  • Honningstegte gulerødder
  • 700 gramgulerødder
  • 2 spskakaciehonning
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 0.5 pottepersille
  • Kartofler og sauce
  • 500 gramnye danske kartofler
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 1 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svinemørbrad med nye kartofler, sauce og honningstegte gulerødder

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

I dag har vi lavet en super simpel sommerret med marineret svinemørbrad med nye kartofler, sauce og honningstegte gulerødder. Du kan vælge at grille kød og gulerødder eller stege det på en pande. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Marineret svinemørbrad
  • 1 spskpaprika
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 dlvand
  • Honningstegte gulerødder
  • 700 gramgulerødder
  • 2 spskakaciehonning
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 0.5 pottepersille
  • Kartofler og sauce
  • 500 gramnye danske kartofler
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 1 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

Marineret svinemørbrad

1. Bland paprika, presset hvidløg, citron og honning i en frysepose med lidt salt og peber. Kom svinemørbraden i posen og massér marinaden godt ind i.

2. Steg mørbraden på en pande på alle sider. Hvis du griller, så læg mørbraden i en alubakke, så du opsamler marinaden til saucen, Når kødet er brunet af, hælder du vand i panden eller alubakken. Læg et låg på, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 20 minutter - alt efter tykkelse.

Honningstegte gulerødder

3. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Vend dem med honning, olie, fintreven citronskal, lidt citronsaft og salt og peber. Steg dem på en pande med olivenolie eller på grillen i en alubakke i ca. 10-15 min. Hak persillen og drys det over de færdigbagte gulerødder.

Kartofler og sauce

4. Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.

5. Tag kødet af panden og tilsæt kaffefløde og smuldret bouillon til stegeskyen på panden. Smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.

6. Server den saftige mørbrad med nye kartofler, sauce og honningstegte gulerødder. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre