Tærte med chorizo, rødløg og hytteost

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  tærtedej
  • 5 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 1 tsksalt
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 80 gramchorizo i skiver
  • 50 gramrevet ost
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stkæbler
  • 150 gramedamamebønner
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet utallige af variationer af den klassiske tærte, og her kommer endnu én! Denne udgave er med chorizo, rødløg, hytteost og spidskål. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen, hvis den ikke allerede er udrullet.

3. Læg dejen i en smurt tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

4. Fiks i mellemtiden grøntsager og æggemasse. Bland æg, mælk, hytteost, salt og oregano sammen i en skål.

5. Skræl og skær løgene ud i ringe. Skær skyllet spidskål ud i tynde strimler. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele - så kan du bruge resten til en salat i løbet af ugen.

6. Fordel spidskålet på tærtebunden og hæld æggemassen over. Top med chorizo i skiver og løgringe og drys med revet ost på toppen.

7. Bag tærten i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.

8. Skær agurk og æble i stave til gnavergrønt. Tilbered edamamebønnerne som anvist på posen.

9. Server den lækre tærte med gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskål og blande æggemassen sammen. De kan også skære gnavergrønt. Har du tærte tilovers kan resten sagtens fryses - eller bruges i ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre