Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
25 min
Tærte med alverdens fyld er altid et hit. Her er den lavet med lækker laks og broccoli - som sagtens kan erstattes af andre grøntsager, hvis familien kræver det. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- Tærtedej
- 100 gramhvedemel
- 75 gramgrahamsmel
- 25 gramhavregryn
- 1 tsksalt
- 0.5 dlolivenolie
- 0.75 dlkoldt vand
- Fyld
- 3 stkæg
- 100 gramrevet ost
- 250 gramhytteost
- 1 tsksalt
- 1/2 stkbroccoli
- 150 gramchampignon
- 10 stkcherrytomater
- 225 gramfersk laks
- Grøn salat
- 50 grammandler
- 1/2 stkicebergsalat
- 5 stkcherrytomater
- 1 stkgul peberfrugt
- 1/2 stkagurk
- 1 spskakaciehonning
- 1/2 stkcitron
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Tærtedej
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft2
Bland alle ingredienserne til dejen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen.3
Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.Fyld
4
Pisk osten sammen med æg, hytteost og salt. Vask broccolien, fjern stokken og del hovedet i fine små buketter. Skær de vaskede champignoner i kvarte og cherrytomaterne i kvarte. Fordel grøntsagerne på tærtebunden.5
Fjern skindet fra laksen og skær kødet i fine tern. Fordel dem over grøntsagerne og hæld til sidst den piskede æggemasse over fyldet.6
Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Pynt evt. med purløg.Grøn salat
7
Rist mandlerne på en tør pande. Skær salat, tomater, peberfrugt og agurk i strimler og tern. Bland citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber. Fordel det over salaten og top med ristede mandler. Velbekomme!