Tærte med laks og broccoli

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  • Fyld
  • 3 stkæg
  • 100 gramrevet ost
  • 250 gramhytteost
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkbroccoli
  • 150 gramportobellosvampe
  • 10 stkcherrytomater
  • 225 gramfersk laks
  • Grøn salat
  • 50 grammandler*
  • 1/2 stkicebergsalat
  • 5 stkcherrytomater
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1/2 stkagurk
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tærte med alverdens fyld er altid et hit. Her er den lavet med lækker laks og broccoli - som sagtens kan erstattes af andre grøntsager, hvis familien kræver det. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

2. Bland alle ingredienserne til dejen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen.

3. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld

4. Pisk osten sammen med æg, hytteost og salt. Vask broccolien, fjern stokken og del hovedet i fine små buketter. Skær de vaskede champignoner i kvarte og cherrytomaterne i kvarte. Fordel grøntsagerne på tærtebunden.

5. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i fine tern. Fordel dem over grøntsagerne og hæld til sidst den piskede æggemasse over fyldet.

6. Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Pynt evt. med purløg.

Grøn salat

7. Rist mandlerne på en tør pande. Skær salat, tomater, peberfrugt og agurk i strimler og tern. Bland citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber. Fordel det over salaten og top med ristede mandler. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre