Tærte med skinkestrimler. Hertil grov basilikumsalat og majskolber.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 275 gramtærtedej
  • 3 stkæg
  • 200 gramhytteost
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 175 gramskinkestrimler
  • 2 stkmajskolber
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stksquash
  • 250 gramstenfri vindruer
  • 50 grammandler*
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker tærte med skinkestrimler og en sprød salat, basilikum og søde majskolber som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Fordel dejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne, alt efter hvor stor din tærteform er. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. Tag bunden ud og skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

3. Rør imens æg, hytteost, revet muskatnød, skinkestrimler, salt og peber sammen.

4. Hæld tærtefyldet over i tærtebunden og bag tærten i ca. 20 min. til tærtefyldet har sat sig, og tærten har fået en gylden overflade.

5. Bruger du friske majskolber, så fjern blade og hår, skyl kolberne og del dem i to. Bruger du den frosne udgave, skal de blot i det let saltede kogevand, som de er. Kog dem i 5-10 min. til de er gennemvarme.

6. Snit spidskålet fint, evt. på et madolinjern, riv squashen på den grove side af et rivejern, skyl vindruerne og skær dem i halve, hak mandlerne groft, skyl basilikum og hak det fint. Vend det hele sammen med olivenolie, salt og peber.

7. Server skinketærten med grov basilikumsalat og sprøde majskolber. Velbekomme!

Tip

 Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre tærtefyldet sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre