Tarteletter med skinke og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tarteletter med skinkefyld
  • 200 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 50 gramsmør
  • 75 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 3 dlmælk
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 150 gramskinke i tern
  • 150 gramfrosne ærter
  • 8 stktarteletter
  •  citron
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tarteletter med skinke og ærter

I samarbejde med

3.9, Meget populær

En vaskeægte klassiker! Sprøde tarteletter fyldt med skinke, ærter, gulerødder og champignoner. Ikke så mange dikkedarer, ikke så meget skyr og ingen quinoa og hirseflager - bare god, gammeldags mad, som mormor laver den. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tarteletter med skinkefyld
  • 200 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 50 gramsmør
  • 75 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 3 dlmælk
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 150 gramskinke i tern
  • 150 gramfrosne ærter
  • 8 stktarteletter
  •  citron
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Rist nu champignonerne i lidt olivenolie på en pande, til de har fået farve. Tilsæt herefter gulerødderne, krydr med salt og peber og steg videre et par minutter, til de er gennemvarme, men stadig har bid. Sluk for panden og lad grøntsagerne stå.

2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner smagen af mel.

3. Tilsæt lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk-muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

4. Tilsæt herefter mælk og vand lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt bouillonterningen og smag saucen til med salt, peber, citronsaft og lidt honning, hvis det er nødvendigt. Du kan også tilsætte lidt mere bouillon. Tilsæt skinke, gulerødder, ærter, asparges og champignoner. Bring det forsigtigt i kog under omrøring, så det ikke brænder på.

5. Smag til igen og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en tyndere sauce. Lun tarteletterne, fyld dem med stuvningen og pynt med lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med gnavergrønt i stave. Velbekomme :o)

Tip

Har du helt små børn, så undlad at servere hele, rå gulerødder. Riv eller kog dem, så de ikke sætter sig fast i halsen. Eller brug andre typer blødere grøntsager som majs, ærter, cherrytomater og lignende som gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre