Thai-deller i sursød mangosauce. Hertil ris.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkporre
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 2 stkæg
  • 2 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 1 stkmango
  • 0.5 dlsoya
  • 1 dlvand
  • 1 dlsød chilisauce
  • 1 stklime
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thai-deller i sursød mangosauce. Hertil ris.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Super lækre kyllingedeller med et strejf af Asien. Vi serverer dem med porre, mango, soya, sød chilisauce og ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkporre
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 2 stkæg
  • 2 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 1 stkmango
  • 0.5 dlsoya
  • 1 dlvand
  • 1 dlsød chilisauce
  • 1 stklime
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær bunden og det øverste af toppen af porrerne og smid det ud. Del nu porrerne i to, så du har en hvid og en grøn del. Hak den grønne top fint. Bland lidt af den hakkede grønne porretop efter smag med hakket kyllingekød, presset hvidløg, karry, æg, rasp, salt og peber.

3. Dyp en ske i en kop med vand og form små fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Steg dem forsigtigt, til de har fået farve på alle sider. De behøver ikke være gennemstegte - det bliver de senere. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Tag dellerne fra panden uden at gøre den ren. Dæk dellerne til og stil dem til side.

5. Skær den hvide del af porrerne i ringe. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Steg porre og mango på panden, som dellerne har været stegt på og tilsæt evt. lidt mere olie.

6. Tilsæt soya, vand, sød chilisauce og saften fra en lime. Læg dellerne forsigtigt i saucen og lad det hele simre, til dellerne er gennemstegte. Smag til med salt og peber - og evt. lidt mere soya eller sød chilisauce.

7. Server thai-deller sammen med mangosauce, de dampende varme ris og evt. lidt hakket grøn porre på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære porre i ringe. Sørg for at bruge en børnevenlig kniv. De kan også forme kødboller og smage saucen til.

Mere smag: Tilsæt frisk eller tørre chili og fintrevet ingefær til farsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.