Thai-inspireret farsbrød med ris, kokossauce og peanuts - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Farsbrød og ris
  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsksalt
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 50 gramrasp
  • 4 spskøsterssauce
  •  bagepapir
  • Sauce
  • 400 gramfrossen karrygrønt
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 stkøkologisk lime
  • 0.5 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 100 grampeanuts
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thai-inspireret farsbrød med ris, kokossauce og peanuts - til to dage

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Klassisk farsbrød spicet op med asiatiske krydderier og østerssauce. Serveret med ris, kokossauce og peanuts. Opskriften er til to dage så gem resterne til varmemad eller Thai-bowls i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Farsbrød og ris
  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsksalt
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 50 gramrasp
  • 4 spskøsterssauce
  •  bagepapir
  • Sauce
  • 400 gramfrossen karrygrønt
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 stkøkologisk lime
  • 0.5 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 100 grampeanuts
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Skræl løg, hvidløg og ingefær og kom det i en minihakker sammen med koriander, æg, mælk og salt. Giv det hele en god snurretur.

3. Rør løgblandingen sammen med hakket kyllingekød og rasp og rør det godt sammen. Er farsen for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Form to aflange farsbrød af farsen - de skal være tyndere end normale farsbrød for at forkorte bagetiden. Smør farsbrødene med østersauce. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter til de er gennemstegte.

5. Og nu til saucen. Steg den frosne grøntsagsblanding i en gryde med olie. Skræl ingefær og riv det på den fine side af rivejernet. Skyl limen og riv skallen på den fine side af rivejernet. Tilsæt revet ingefær og limeskal i gryden sammen med karry og kokosmælk. Lad det simre og smag til med salt, peber og limesaft.

6. Server farsbrødet i skiver sammen med ris og kokossauce toppet med peanuts. Husk at gemme farsbrød og ris til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre farsen sammen med en grydeske.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre