Thai-rejer med poppede risnudler og kokossauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramrisnudler
  • 400 gramfrossen wokmix m. rød karry
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlvand
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 spsksoya
  • 1 stkøkologisk lime
  • 200 gramstore skalrejer
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  • 2 stkforårsløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thai-rejer med poppede risnudler og kokossauce

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Thai-mad er mega lækkert, og så er det hurtigt at lave. I denne ret med kokosmælk, grøntsager, rejer og forårsløg skal du særligt glæde dig til de sjove poppede risnudler. Det er lidt som magi, når de rammer den varme olie og popper op. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramrisnudler
  • 400 gramfrossen wokmix m. rød karry
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlvand
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 spsksoya
  • 1 stkøkologisk lime
  • 200 gramstore skalrejer
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  • 2 stkforårsløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Start med at tage 1/8 af nudlerne fra og kom dem i frysepose. Kvas dem nu en lille smule med hånden og varm herefter olien op i en dyb pande eller en gryde. Når olien begynder at syde, når du stikker et enkelt stykke nudel i gryden, er den varm nok.

2. Plop forsigtigt halvdelen af de knuste nudler i olien og se dem poppe! Men det går lynhurtigt, så hav en hulske klar til at tage dem op. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og drys med salt. Lav herefter næste halvdel. Hæld herefter olien fra, så du kan bruge panden eller gryden igen - pas på, olien er zzzygt varm!

3. Steg de frosne grøntsager på panden - pas på, at det ikke sprutter, når de frosne grøntsager rammer den varme olie, der er tilbage fra nudlerme. Lad dem stege under omrøring i 3-5 minutter.

4. Tilsæt kokosmælk, vand, karrypaste og soya. Riv skyllet limeskal på den fine side af et rivejern og pres herefter saften i saucen. Bring saucen i kog og lad den simre. Smag til med salt, peber og limesaft

5. Kog imens resten af nudlerne efter anvisningen på pakken.

6. Lynsteg rejerne sammen med presset hvidløg i lidt olivenolie på en pande, til de er blevet faste i kødet. Du kan enten servere dem med eller uden skal - bare du husker at tage skallen af, inden du stopper dem i munden!

7. Skyl og rens forårsløg og skær det i mindre stykker. Servér retten i dybe tallerkener med rejer, snittet forårsløg og en skive citron på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i wokken. De kan også hjælpe med at stege rejer, hvis du hjælper dem, og dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre