Thaifiskedeller med spelt og rodfrugter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramperlespelt
  • 2 stkpersillerod
  • 150 gramgulerødder
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 225 gramtorskefilet- eller sej
  • 3 stkforårsløg
  • 1 cmfrisk ingefær
  • 1 stkæg
  • 25 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thaifiskedeller med spelt og rodfrugter

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Disse thaideller er virkelig lækre - med både ingefær, forårsløg og lime, der giver en dejlig frisk smag. Her er dellerne serveret med en lun salat af perlespelt og rodfrugter. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramperlespelt
  • 2 stkpersillerod
  • 150 gramgulerødder
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 225 gramtorskefilet- eller sej
  • 3 stkforårsløg
  • 1 cmfrisk ingefær
  • 1 stkæg
  • 25 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra, når de er færdige.

2. Skræl rødder og rødbeder og skær dem i fine tern. Hak hvidløget fint, krydr med salt og peber og steg det hele på en pande i lidt olivenolie, til grønstagerne er gennemvarme, men stadig har bid. Det tager ca. fem minutter.

3. Sluk for varmen og tilsæt balsamico, honning og lidt limesaft, mens du rører rundt. Bland de stegte rodfrugter sammen med perlespelten og stil til side.

4. Blend fisk, forårsløg, ingefær, æg, hvedemel, lidt limesaft, salt og lidt peber i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som fiskefars. Steg en lille prøvedelle for at se, om den smager, som du gerne vil have det. Krydr evt. igen.

5. Form fine deller af farsen med ske og håndflade. Fugt evt. hænderne med vand, så slipper farsen nemmere. Steg dellerne ved jævn varme i olivenolie, til de er gennemstegte og smukt gyldne. Husk at vende dem hyppigt.

6. Server dellerne med den lune speltsalat. Velbekomme :o)

Tip

Der bliver ca. ti fine fiskedeller ud af farsen. Der er altså beregnet to til hver, og så er der et par stykker tilovers til dem, der er ekstra sultne, eller til madpakkerne dagen efter. Husk at justere opskriften, hvis I er ekstra sultne og spiser flere fiskedeller. Er ungerne ikke så vant til at spise rodfrugter, så server evt. spelt og rodfrugter hver for sig i små skåle - så kan de mindste selv blande og smage det, de har lyst til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre