Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Tikke masala er en lækker indisk ret. Her har vi brugt en færdig tikka masala sauce og tilsat kokosmælk, hakkede tomater, røde linser, revet squash og serveret den med ris og ristede mandler på toppen. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 100 gramrøde linser
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stksquash
- 350 gramtikka masala sauce
- 50 grammandler
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skyl de røde linser. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits de røde linser i 2-3 min. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og bouillon og lad det simre i ca. 10 min. Det er vigtigt, at du rører i gryden undervejs.3
Skyl squashen og riv den på den grove side af et rivejern. Tilsæt tikka masala saucen og squashen og lad det simre i yderligere 15 min. Rør fortsat i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.4
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.5
Server tikka masalaen med dampende varme ris og drys med ristede mandler på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle linserne, røre i gryden og smage til.
Ekstra smag: Top med friske koriander.