Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker tomatsuppe med løg, hvidløg, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier serveret med sprødstegt flæsk, suppehorn og creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramflæsk i skiver
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 4 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- 250 gramsuppehorn
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Krydr med salt. Bag flæsket i ovnen i ca. 30 min. og vend det undervejs. Flæsket er færdig når det har fået en flot brun farve på begge sider og er blevet sprødt.3
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft.4
Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillon, oregano og timian og bring det i kog.5
Kog suppehornene efter anvisningen på posen.6
Blend suppen og smag til med salt og peber.7
Server suppen i skåle med stegt flæsk, suppehorn og creme fraiche som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg og smage suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.