Torskebidder med rillede kartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  •  paprika
  • 100 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 300 gramtorskeloins el. torskefilet
  • 10 stkcherrytomater
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramoliven
  •  dressing efter eget valg
  •  tartarsauce eller remoulade
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er altså bare lidt nemmere at få fisk i ungerne, når de er camoufleret som nuggets. Altså fisken - ikke ungerne! Vi har serveret de sprøde torskebidder med rillede kartofler i ovnen, som vi serverer med salat og tartarsauce eller remoulade. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Vask kartoflerne og halver dem. Snit tern i overfladen og dryp med olivenolie. Drys derefter med lidt salt, peber og paprika eller andet favoritkrydderi. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

2. Hæld raspen op i en dyb tallerken med lidt salt og peber og pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken. Skær torsken i mindre stykker, så de får samme størrelse som nuggets. Vend nu torskestykkerne i ægget og derefter i raspen.

3. Steg dem i en blanding af smør og olie til de er gyldne. Husk at vende dem forsigtigt undervejs.

4. Skyl tomater og salat, og skær begge dele i mundrette bidder efter smag. Bland sammen med oliven og valgfri dressing.

5. Server torskebidderne med de lækre kartofler, salat og tartarsauce eller remoulade som dip.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at krydre kartoflerne. De kan også vende torskestykkerne i æg og rasp og blande salaten.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre