Torskegryde med chorizo, peberfrugt og kartofler

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 80 gramchorizo i skiver
  • 1 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 6 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig lækker gryderet med torsk, chorizo, kartofler, peberfrugter og gulerødder. Det hele hygger sig i en gryde med fløde (fedtprocent bestemmer du selv - alt efter humør og måned på året..) og smages til med citron. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

2. Steg chorizo i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt løg og peberfrugt og steg begge dele i et par minutter sammen med paprika.

3. Tilsæt tomatpuré, vand, madlavningsfløde, bouillon, timian, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 5-10 min.

4. Skær imens torskefileterne i mindre stykker og læg dem forsigtigt i gryden. Læg låg på og lad det hele simre videre til kartoflerne er møre og fisken gennemstegt.

5. Smag retten til med saften fra en citron og salt og peber og server i dybe tallerkener. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skære peberfrugter og kartofler i mindre stykker. Endnu mere smag: Hvis du har rød pesto på lager, kan du tilsætte 1-2 spsk.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre