Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet torskerognsfrikadeller, som vi serverer med bagte kartofler og rødbeder med mandelflager. Hertil citrondressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 600 gramfriske rødbeder
- 0.5 spsktimian
- 1 fedhvidløg
- 40 grammandelflager
- 400 gramtorskerogn
- 2 stkæg
- 4 spskrasp
- 2 spskhvedemel
- 0.5 spsksalt
- bagepapir
- olivenolie
- peber
- smør
- rapsolie
- Dressing
- 2.5 dlfraiche 5%
- 1 fedhvidløg
- 1 stkøkologisk citron
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Skrub eller skræl kartoflerne. Skræl rødbederne. Skær begge dele i grove stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian og et fed presset hvidløg. Top med mandelflager og bag det hele i ovnen i 25-30 minutter.3
Hæld torskerognen i en skål sammen med æg, rasp, hvedemel, salt og lidt peber. Bland det godt sammen. Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere hvedemel.4
Form farsen til deller med en ske eller med hænderne. Steg dellerne på en pande i en blanding af lidt smør og olie.5
Bland fraiche i en skål sammen med et fed presset hvidløg og skallen fra en hel citron. Smag til med salt og peber. Skær herefter citronen i skiver til torskerognsdellerne.6
Server torskerognsdellerne med citronskriverne, de bagte kartofler og rødbeder og citrondressingen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande citrondressingen sammen.