Tykstegsbøf med fritter, kryddersmør og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  pommes frites
  • 1 pottepersille
  • 50 gramsolsikkekerner*
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 stkagurk
  • 200 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 4 stktykstegsbøf
  • 100 gramsmør
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Saftige tykstegsbøffer med pommes frites serveret med kryddersmør og kålsalat med agurk, solsikkekerner og edamamebønner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered fritterne efter anvisningen på posen. Lav i mellemtiden salaten.

2. Hvis der er børn i familien, der ikke er så vilde med blandet salat, kan halvdelen af grøntsagerne serveres som gnavergrønt. Hak persillen fint. Gem halvdelen til kryddersmør.

3. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de får farve. Køl dem af på en tallerken. Hæld kogende vand over edamamebønnerne så de tør op. Skyl agurken og skær den i mundrette stykker. Bland skyllet kålsalat med edamamebønner, agurk, ristede solsikkekerner og valgfri dressing.

4. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg bøfferne på grillen eller på en pande i lidt olie. Steg dem et par minutter på hver side efter smag og lad dem herefter hvile utildækket. Du kan enten servere kødet skåret i tynde skiver eller servere dem som hele bøffer.

5. Bland smør med hakket persille og lidt salt og peber.

6. Server tykstegsbøfferne med fritter, kryddersmør og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære agurk og blande salaten. De kan også hakke persille og blande smør.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre