Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
20 min
Hos Mambeno elsker vi kød - men vi elsker også at finde på nye retter, hvor kødet er erstattet af grøntsager, helt uden at ungerne brokker sig! Denne vegetariske curry er virkelig lækker. Med søde kartofler, kikærter, gulerødder og cremet kokos. Bemærk at retten er beregnet til to dage - så er der ekstra hurtig mad på dag to! God fornøjelse.
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- papadums
- olie til friture
- 25 grammandler
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 500 gramsøde kartofler
- 250 gramgulerødder
- 1/2 stkblomkål
- 3 tskkarry
- 2 tskspidskommen
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 dlvand
- 1 dåsekikærter
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 dlkokosmælk
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene og steg et par papadums i lidt olie efter anvisningen på pakken. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.2
Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern på størrelse med spilleterninger. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skyl blomkålet, fjern stokken og del blomkålet i buketter.3
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde. Drys med karry og spidskommen og steg videre et par minutter, uden løgene tager farve.4
Tilsæt søde kartofler og gulerødder og steg videre under omrøring i et par minutter til. Tilsæt hakkede tomater og vand. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under vand. Tilsæt kikærterne sammen med blomkål og den smuldrede bouillonterning og bring hele molevitten i kog.5
Lad retten simre under låg i ca. 20 minutter, til de søde kartofler er møre. Tilsæt kokosmælk, opvarm til kogepunktet og smag til med salt og peber.6
Server den lækre vegetarkarry med ris og drysset med lidt mandler og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Husk at gemme resten af curryen til hurtig aftensmad i morgen.