Vegecurry med blomkål, kokos og kikærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  •  papadums
  •  olie til friture
  • 25 grammandler*
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramsøde kartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 1/2 stkblomkål
  • 3 tskkarry
  • 2 tskspidskommen
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 dåsekikærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 dlkokosmælk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno elsker vi kød - men vi elsker også at finde på nye retter, hvor kødet er erstattet af grøntsager, helt uden at ungerne brokker sig! Denne vegetariske curry er virkelig lækker. Med søde kartofler, kikærter, gulerødder og cremet kokos. Bemærk at retten er beregnet til to dage - så er der ekstra hurtig mad på dag to! God fornøjelse.

Fremgangsmåde

1. Kog risene og steg et par papadums i lidt olie efter anvisningen på pakken. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern på størrelse med spilleterninger. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skyl blomkålet, fjern stokken og del blomkålet i buketter.

3. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde. Drys med karry og spidskommen og steg videre et par minutter, uden løgene tager farve.

4. Tilsæt søde kartofler og gulerødder og steg videre under omrøring i et par minutter til. Tilsæt hakkede tomater og vand. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under vand. Tilsæt kikærterne sammen med blomkål og den smuldrede bouillonterning og bring hele molevitten i kog.

5. Lad retten simre under låg i ca. 20 minutter, til de søde kartofler er møre. Tilsæt kokosmælk, opvarm til kogepunktet og smag til med salt og peber.

6. Server den lækre vegetarkarry med ris og drysset med lidt mandler og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resten af curryen til hurtig aftensmad i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre