Vegetarbøffer med grov rodfrugtmos og svampesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 350 gramsøde kartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlmælk
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 stkrødløg
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1 spskpaprika
  • 100 gramskiveskårne champignon
  • 1.25 dlcremefine 15%
  • 1 dlkogevand
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en dejlig efterårs- og vinter-ret. Lækre vegetarbøffer med grov rodfrugtmos af kartofler, gulerødder og sød kartoffel, serveret med en hurtig svampesovs. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern. Kog dem i vand med bouillon i ca. 20 min. Hæld herefter vandet fra rodfrugterne (gem lidt til sovsen).

2. Mos rodfrugterne, lidt olivenolie og mælk sammen til en grov mos med et piskeris.

3. Skyl kidneybønnerne, skræl rødløget og skær det i grove tern. Kom kidneybønner, rødløg, havregryn, æg og paprika i en blender. Har du allroundkrydderi, kan du også bruge det.

4. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Du kan også bruge en stavblender i en skål.

5. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Brug en spiseske til at komme farsen på panden i den størrelse du fortrækker bøfferne. Steg vegetarbøfferne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. I mens bøfferne steger: Varm en pande op med lidt olivenolie og steg champignonerne. Tilsæt cremefine, lidt kogevand og kulør. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tykkere sovs, kan du jævne den med lidt maizena rørt ud i lidt vand i en kop.

7. Server vegetarbøfferne med champignonsovs og grov rodfrugt-mos toppet med friskhakket persille. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kidneybønnerne og mose rodfrugterne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre