Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en dejlig efterårs- og vinter-ret. Lækre vegetarbøffer med grov rodfrugtmos af kartofler, gulerødder og sød kartoffel, serveret med en hurtig svampesovs. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 350 gramsøde kartofler
- 250 gramgulerødder
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dlmælk
- 1 dåsekidneybønner
- 1 stkrødløg
- 60 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1 spskpaprika
- 100 gramskiveskårne champignon
- 1.25 dlcremefine 15%
- 1 dlkogevand
- sovsekulør
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern. Kog dem i vand med bouillon i ca. 20 min. Hæld herefter vandet fra rodfrugterne (gem lidt til sovsen).2
Mos rodfrugterne, lidt olivenolie og mælk sammen til en grov mos med et piskeris.3
Skyl kidneybønnerne, skræl rødløget og skær det i grove tern. Kom kidneybønner, rødløg, havregryn, æg og paprika i en blender. Har du allroundkrydderi, kan du også bruge det.4
Blend det hele sammen til en ensartet masse. Du kan også bruge en stavblender i en skål.5
Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Brug en spiseske til at komme farsen på panden i den størrelse du fortrækker bøfferne. Steg vegetarbøfferne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.6
I mens bøfferne steger: Varm en pande op med lidt olivenolie og steg champignonerne. Tilsæt cremefine, lidt kogevand og kulør. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tykkere sovs, kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop.7
Server vegetarbøfferne med champignonsovs og grov rodfrugt-mos toppet med friskhakket persille. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kidneybønnerne og mose rodfrugterne.