Vegetarbøffer med tomat-pastasalat og tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 grampennepasta med fuldkorn
  • 500 gramkartofler
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  •  frisk eller tørret rosmarin
  • 50 gramhavregryn
  • 3 stkæg
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  frisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarbøffer med tomat-pastasalat og tzatziki

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Vegetarbøffer er slet ikke farlige - vi LOVER, at de hverken bider eller river i hår! Så frygt ej, hvis I ikke lige er de trænede vegetarspisere. Bøfferne er bl.a. lavet med kartofler, gulerødder og krydderier. Og så har vi serveret dem med en nem pastasalat med tomat, salatost og oliven og hjemmelavet tzatziki. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 grampennepasta med fuldkorn
  • 500 gramkartofler
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  •  frisk eller tørret rosmarin
  • 50 gramhavregryn
  • 3 stkæg
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  frisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen som anvist på pakken. Overhæld herefter pastaerne med koldt vand og lad dem dryppe af.

2. Skræl kartofler og gulerødder. Riv kartofler, gulerødder og løg på et rivejern. Tilsæt lidt salt og pres væden ud af grøntsagerne - vrid dem evt. godt i et helt rent viskestykke. Rør massen sammen med rosmarin, havregryn, æg og lidt peber.

3. Varm en blanding af olivenolie og rapsolie op på en pande (spar ikke på olien..!). Form bøfferne med en spiseske og steg dem gyldne på begge sider til de har en fast konsistens.

4. Imens bøfferne steger, river du agurken på et rivejern. Tilsæt salt og pres væden ud af agurkestrimlerne - vrid dem evt. godt i et helt rent viskestykke. Bland herefter agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål.

5. Skær skyllede tomater og rødløg i mundrette bidder og vend dem sammen med pasta, salatost, oliven, hakket frisk basilikum, en god sjat olivenolie, salt og peber.

6. Server de sprøde vegetarbøffer med tomat-pastasalat og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødder og kartofler og hjælpe med at røre tzatzikien sammen.

Ekstra smag: Tilsæt karry, spidskommen eller andre yndlingskrydderier i grøntsagsfarsen inden du steger bøfferne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre