Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
De lækreste burgere - helt uden kød! Vi har lavet super gode vegetar-bøffer med kidneybønner og rygeost og serveret burgerne med sprøde bønnefritter. Mums!
Portioner
Ingredienser
- 450 gramfrosne bønner
- 1 dåsekidneybønner
- 2 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskpaprika
- 60 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 50 gramrygeost
- 1 stkhjertesalat
- 4 stktomater
- 0.5 stkagurk
- 4 stkfuldkornsburgerboller
- bagepapir
- olivenolie
- rapsolie
- ketchup
- mayonnaise
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Vend de grønne bønner sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.3
Skyl kidneybønnerne, skræl rødløgene og skær halvdelen i grove tern. Kom kidneybønner, løg, hvidløg, paprika, havregryn, æg, rygeost (kan undlades, men det giver en dejlig røget smag), salt og peber i en blender eller brug en stavblender. Blend det hele sammen til en fast og ensartet masse.4
Varm en pande op med en blanding af rapsolie og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter kidneybøfferne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Skyl hjertesalaten, tomaterne og agurken. Skær tomaterne, resten af rødløget og agurken i skiver.6
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.7
Stil alle ingredienserne ind på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger med sprøde bønnefritter som tilbehør. Velbekomme!