Vegetarburger med kidneybøffer og sprøde bønnefritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramfrosne bønner
  • 1 dåsekidneybønner
  • 2 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 50 gramrygeost
  • 1 stkhjertesalat
  • 4 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  ketchup
  •  mayonnaise
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De lækreste burgere - helt uden kød! Vi har lavet super gode vegetar-bøffer med kidneybønner og rygeost og serveret burgerne med sprøde bønnefritter. Mums!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Vend de grønne bønner sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skyl kidneybønnerne, skræl rødløgene og skær halvdelen i grove tern. Kom kidneybønner, løg, hvidløg, paprika, havregryn, æg, rygeost (kan undlades, men det giver en dejlig røget smag), salt og peber i en blender eller brug en stavblender. Blend det hele sammen til en fast og ensartet masse.

4. Varm en pande op med en blanding af rapsolie og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter kidneybøfferne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Skyl hjertesalaten, tomaterne og agurken. Skær tomaterne, resten af rødløget og agurken i skiver.

6. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.

7. Stil alle ingredienserne ind på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger med sprøde bønnefritter som tilbehør. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre