Vegetardeller med squash og gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Deller
  • 200 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 2 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 tskspidskommen
  • 2 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Tilbehør
  • 500 gramkartofler
  • 5 dlmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetardeller med squash og gulerødder

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Kan deller uden kød overhovedet smage godt? Ja! Vi er i hvert fald ret vilde med denne udgave med masser af grøntsager. Men for at ungerne ikke får krydser i øjnene og røde pletter på halsen, har vi tilføjet klassisk brun sovs og kartofler. Så skal de nok glide ned :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Deller
  • 200 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 2 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 tskspidskommen
  • 2 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Tilbehør
  • 500 gramkartofler
  • 5 dlmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog kartoflerne, der skal bruges som tilbehør, i en gryde med saltet vand.

2. Skræl kartofler (til dellerne) og gulerødder, vask squashen og skær top og ende af. Riv nu alle grøntsagerne - også løget - på den fine side af et rivejern eller endnu bedre: Riv dem i en foodprocessor, hvis du har sådan en.

3. Pres nu væden ud af grøntsagerne med hænderne, så godt du kan. Rul herefter de nu knap så våde grøntsager ind i et rent viskestykke og vrid resten af væden ud. Undlad at bruge dit allerpæneste viskestykke :o)

4. Rør grøntsagerne sammen med æg, mel, mælk, spidskommen, salt og lidt peber. Form nu fine små deller med en ske og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de har fået stegeskorpe på begge sider men ikke er gennemstegte. Smag i øvrigt lige på den første så du er sikker på, at krydringen er, som du godt kan lide den.

5. Læg nu dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 minutter. Imens laver du en hurtig sovs.

6. Hæld mælken på den pande, du har brugt til at stege dellerne - uden at gøre den ren. Opløs bouillonterningen under omrøring, jævn sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop og tilsæt kulør efter behag. Smag nu til med salt, peber og evt. mere bouillon, honning og citronsaft, hvis du har det på lager.

7. Server vegetardellerne med kartofler og den hurtige pandesovs. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du vil have en sovs, der smager mere af den klassiske brune frikadellesovs, skal du udskifte grøntsagsbouillonen med oksebuillon. Men vær opmærksom på, at retten så ikke er 100% vegetarisk.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre